Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vier beveiligingsbedrijven zijn gisteren onderworpen aan een grootschalige controle.

speedy2

Het betrof Speedy Security, Securitas, CVD Security Systems en Curaçao Security Services (CSS).
Bij twee bedrijven was alles in orde, laat de politie weten. Om welke bedrijven het gaat, wil de politie niet bekendmaken. De politie voerde de controles uit met de ministeries van Arbeid en Economische Ontwikkeling, de SVB en BAB. Bij een derde bedrijf werd een automatisch wapen aangetroffen waarvan de juiste papieren niet konden worden overhandigd. Hierover legde de directie een verklaring af op het politiebureau. Na onderzoek bleek het wapen wel degelijk geregistreerd.
Het vierde bedrijf had 2.000 kogels, een grotere hoeveelheid dan is toegestaan aan het bedrijf. Ook de administratie bleek niet in orde. De directie heeft op het politiebureau een verklaring afgegeven. Onduidelijk is om welk bedrijf het gaat, maar uit foto’s in de media blijkt dat oud-politici George Jamaloodin en Carlos Monk van Speedy Security op het politiebureau aanwezig waren.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).