Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçao Winery is begonnen met de eerste oogst. De druiven voor de Sauvingnon Blanc waren op 6 oktober al rijp genoeg om eraf gehaald te worden. Op 9 oktober is een gedeelte van de Tempranillo geoogst.


Deze druiven waren rijp met een oechsle-waarde van 85 tot 95 graden. Oechsle is een graadmeter voor het suikergehalte. De suiker kan omgezet worden in alcohol. 85 tot 95 Graden oechsle wil zeggen dat hiervan wijn gemaakt kan worden met 12,5 tot 13 procent alcohol. De rijpe druiven zijn naar de vriezeropslag gebracht. Zodra de gehele oogst binnen is, kan het maken van wijn beginnen.
In de tropen zijn niet alle druiven in een rij tegelijk rijp. De rijen waar nu al delen van geoogst zijn, zullen de komende weken nog doorgelopen moeten worden. Vorig jaar is de Curaçao Winery begonnen met de aanplant van 11 verschillende rassen om te bepalen welke daarvan het beste groeien op het eiland. Het rijpproces van de verschillende rassen loopt erg uiteen. De oogst zal dus nog een paar weken in beslag nemen. De eerste wijn van Curaçaose bodem zal naar verwachting in maart 2016 gedronken kunnen worden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.