Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Twee Engelse topclubs, Manchester United en Chelsea, kunnen niet wachten tot het december wordt. Dan is voetbaltalent Tahith Chong jarig en wordt hij 16.

 

Op dat moment mogen de clubs actie ondernemen en proberen hem in te lijven. Chong komt uit Curaçao en speelt op dit moment voor de Rotterdamse club Feyenoord de sterren van de hemel. Hij is ook jeugdinternational voor Oranje onder 17 jaar. Vorig jaar maakte de Nederlandse krant AD al melding van de Engelse belangstelling voor Chong, die toen nog maar 14 jaar was. Tahith werd geboren in Wishi Marchena en speelt vooral op de linksbuiten-positie, maar kan ook uit de voeten als spits en op het middenveld. Hij werd opgemerkt bij het Premier Cup jeugdtoernooi in Manchester, waar hij speelde voor de Feyenoord Academy. De Engelse krant Sunday Express, de zondagseditie van de Daily Express, schreef onlangs dat Manchester United en Chelsea met elkaar wedijveren om zijn handtekening onder een contract te krijgen. Met Manchester zouden er al besprekingen zijn geweest nadat hij daar op een stagesessie is geweest. De Londense club Chelsea zou hem een plek willen aanbieden in de eigen voetbalopleiding. Volgens de Express valt Chong op door zijn snelheid, zijn technische kwaliteiten en een scherp oog voor het doel. Website Onze 11 zegt te weten dat ook de Spaanse topclub Real Madrid Chong in de gaten houdt. Ondertussen hoopt ook Feyenoord nog het jonge toptalent te kunnen behouden.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).