Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De op Aruba geboren Alegandro ‘Patan’ Farro is afgelopen weekend geëerd in het Cultureel Centrum Curaçao (CCC) in Emmastad.


Hij wordt beschouwd als een belangrijke voorbeeldfiguur die menig festijn opgeluisterd heeft met het bespelen van het draaiorgel, de ‘Kaha di Orgel’. Behalve het kunnen bespelen van het instrument, bezit Farro de unieke kunst om muziek om te zetten op de draaiorgelcilinder. Zo heeft hij menig pianomuziekstuk op maar liefst 16 draaiorgels gezet. Op Aruba hield Farro zich voornamelijk bezig met gewichtheffen, maar later ging hij over op het bespelen van de piano. Daarna leerde hij de pianostukken op de cilinder van het draaiorgel over te zetten. Patan wordt vooral gewaardeerd om zijn vriendelijkheid. ,,Hij is niet opschepperig en loopt niet met zijn gave te koop. Reden dus om hem eens flink in het zonnetje te zetten”, aldus de organisatoren Kodekag, CCC en Kas di Kultura.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.