Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - De regering Gumbs op Sint Maarten is gisteravond onverwacht gevallen. Nog dezelfde middag werd aan gouverneur Eugene Holiday een brief gestuurd met de mededeling dat er een nieuwe regering gevormd zal worden.

In de Staten werd een motie van wantrouwen met 8 tegen 7 stemmen aangenomen door de steun van twee leden van de grootste coalitiepartij United People’s (UP) van Theo Heyliger en onafhankelijk coalitielid Frans Richardson. De motie was ingediend door de Democratic Party (DP) van oppositieleider Sarah Wescot-Williams. UP-Statenlid Silvio Matser verklaarde zich onafhankelijk. Ook partijgenoot Maurice Lake steunde de motie net als de voltallige oppositie. Aanleiding voor de motie was onvrede over de gang van zaken bij de toewijzing van gronden voor de luchthaven Princess Juliana International Airport.
De acht Statenleden die de regering Gumbs wegstemden hebben gouverneur Holiday laten weten dat zij een nieuwe coalitie vormen. Bij de brief werd meteen een door de acht parlementsleden ondertekend regeerakkoord gevoegd. De gouverneur liet in een persbericht weten ‘de brieven en de huidige politieke situatie te bestuderen’.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.