Van een onzer verslaggevers
Willemstad - InselAir zal stoppen met de vluchten naar de Amerikaanse bestemming Charlotte. Dat bevestigt de luchtvaartmaatschappij desgevraagd. De boekingen naar de bestemming in North Carolina zouden tegenvallen en daarom is besloten deze vluchten niet langer aan te bieden.
Het blijft nog steeds mogelijk om vanaf Curaçao naar Charlotte te vliegen. American Airlines kondigde eerder aan vanaf december vanuit deze stad op Curaçao te gaan vliegen. Die aankondiging schoot bij de Curaçaose organisatie in het verkeerde keelgat. Heerenveen zei daarover eerder tegenover deze krant: ,,Dit riekt naar bewuste beschadiging van ons. We hebben geen moeite met concurrentie, maar om dan ook nog op dezelfde dag (zaterdag, red.) te vliegen. Dat is het bewust dwarsbomen van een lokale maatschappij met lokale werknemers.” Ook zei de directeur toen dat de omzetten op de route naar Charlotte ‘niet zodanig zijn dat er ruimte is voor een extra maatschappij’. Het stopzetten van de vlucht van en naar North Carolina lijkt dan ook een direct gevolg van de komst van American Airlines op de route.
InselAir vloog vanaf 22 juni 2011 naar Charlotte Douglas International Airport. In het begin vloog de maatschappij twee keer per week naar deze bestemming, op woensdag en op zaterdag, maar uiteindelijk bleef alleen de zaterdagvlucht over. De vlucht duurt ruim vier uur. Charlotte was, behalve Miami, de enige andere bestemming van InselAir in Amerika. Uitbreiden in de Verenigde Staten is voor InselAir onmogelijk door de status 2 voor Curaçao. Daardoor kan de maatschappij het aantal vluchten niet uitbreiden of de bestaande verbindingen aanpassen. Dat Charlotte zal worden vervangen door een andere Amerikaanse bestemming lijkt daarmee dan ook uitgesloten.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.