Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Bij de oude terminal op vliegveld Hato heeft gisterochtend vroeg rond 4.20 uur een schietpartij plaatsgevonden waarbij een lid van de luchthavenpolitie gewond is geraakt.

Dat heeft de politie tegenover deze krant bevestigd.
Uit de verklaring van het slachtoffer bleek dat hij bij de oude terminal patrouilleerde toen hij plotseling door een man in een donker ketelpak werd verrast. De onbekende man loste gerichte schoten op de beveiliger. Het slachtoffer werd in zijn linkerborst geraakt. Hierna rende de verdachte naar een klaarstaande auto, stapte in en reed weg.
Bij aankomst van de politie werd de ernstig gewonde man aangetroffen. Hij is met spoed naar het ziekenhuis getransporteerd, waar hij werd geopereerd en vervolgens is opgenomen. Volgens een gisteravond uitgegeven persbericht van Curaçao Airport Partners (CAP) is de situatie van het slachtoffer ernstig, maar stabiel.
De politie heeft een onderzoek ingesteld, maar vooralsnog is het onduidelijk wat de onbekende verdachte op dat tijdstip op die plek op de luchthaven te zoeken had en waarom hij op de medewerker heeft geschoten. Het is ook nog onduidelijk of er meer mensen waren, bijvoorbeeld in de auto waarin de verdachte ervandoor is gegaan.
Voor de medewerkers van CAP die tijdens het incident aanwezig waren is slachtofferhulp ingeschakeld. CAP zegt dat luchthaven Hato voldoet aan de internationale veiligheidseisen, maar dat een grote, drukke publieke plek ook toegankelijk is voor kwaadwillende personen. ,,CAP zal alles in haar macht blijven doen teneinde de omstandigheden die resulteerden in deze hardvochtige, laffe, nodeloze daad van geweld te begrijpen, en is vastbesloten om hier lering uit te trekken en voor zover mogelijk herhaling van dit voorval te voorkomen.”

ADletters logo


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.