Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Een kwart van het beton dat wordt verwerkt in het Hospital Nobo Otrobanda (HNO) is gestort. De 10.000ste kubieke meter beton is daarmee een feit.

 

In oktober 2014 werd begonnen met de bouw van het nieuwe ziekenhuis en volgens Usona is de voortgang goed zichtbaar. ,,De realisatie van de ‘ruwbouw’ van het eerste bouwdeel is ondertussen in een vergevorderd stadium. Sinds januari 2015 is men continu aan het werk aan de parkeergarage en de eerste verdiepingen daarboven.” De bouw van het nieuwe ziekenhuis vergt volgens Usona een ‘optimale logistieke beheersing’ waarvoor een goede samenwerking en nauwe afstemming tussen de betrokken partijen ‘van uiterst belang is’. Usona laat weten vooral een beroep te doen op lokale aannemers, personeel en expertise en kiest voor de lokale aanschaf van het materiaal. ,,Het beton wordt onder andere geleverd door Betonindustrie Brievengat en het vlechtwerk van de wapening wordt gedaan door Company Betonwapening Veeris. Het beton wordt afgewerkt door Curaçao Betonverwerking Schilderwerken en Betonreparaties. Verder is een lokale betonexpert nauw betrokken bij het project.” Op de website van het Antilliaans Dagblad is een filmpje te zien van de voortgang van Hospital Nobo Otrabanda.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.