Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De gefaseerde opbouw van de nieuwe vestiging van het Advent Ziekenhuis gaat nog steeds volgens schema. Dat zegt advocaat Arndt van Hoof van het ziekenhuis. Berichten dat er problemen zouden zijn rond de ziekenhuisvergunning voor Advent Damacor (de voormalige Taams Kliniek) noemt hij ‘indianenverhalen’. Wel voegt hij eraan toe hier zelf niet bij betrokken te zijn.
Van Hoof bevestigt dat de specialisten die in Taams hebben gewerkt hun ‘eigen’ apparatuur hebben moeten kopen. De Èxtra schreef deze week dat de voormalige directieleden Earl Esseboom (longarts) en Arthur Liqui Lung (cardioloog) 200.000 gulden hebben betaald voor de apparaten die ze hebben meegenomen naar hun nieuwe praktijk. Advent, dat de gebouwen en de inventaris op twee veilingen kocht, zou daardoor extra uitgaven moeten doen.
Van Hoof zegt daarover: ,,Er is een merkwaardig onderscheid gemaakt door de curator tussen de apparatuur en de inventaris waarvoor beslag geldt. Dat is een juridisch geschil, maar het is intussen opgelost.” De apparatuur werd niet gezien als inventaris en behoorde daardoor niet tot de op de veiling gekochte spullen. De specialisten konden daarom de apparaten waarmee ze in Taams werkten volgens de curator kopen en meenemen.
Over de vergunningen voor de nieuwe vestiging van het Advent Ziekenhuis zijn er volgens Van Hoof, in tegenstelling tot de berichtgeving, geen problemen. Wel heeft een buurtbewoner een rechtszaak tegen de toenmalige Taams Kliniek gewonnen over de vestiging van de nieuwe polikliniek aan de Warawaraweg. Dat wordt bevestigd door Esseboom: ,,Daarom hebben we die toen aan de andere kant gebouwd, aan de Kinikiniweg.” Dat heeft volgens van Hoof geen invloed op de plannen van Advent en hij is niet op de hoogte van eventuele andere probleemgevallen.
Directrice Cenaida Panneflek, die namens het Advent Ziekenhuis de enige woordvoerder is, heeft ondanks herhaaldelijk aandringen van deze krant niet gereageerd op vragen over de voortgang bij Advent Damacor.

ADletters logo


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.