Van onze correspondent
Amsterdam - Een groep van zo’n veertig studenten uit Curaçao, Bonaire, Aruba, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba heeft gisteravond een bezoek gebracht aan het Anne Frank Huis in Amsterdam.

achterhuis1

Dat gebeurde op uitnodiging van de Stichting WeConnect die van de Anne Frank Stichting het aanbod had gekregen om eens langs te komen met Caribische studenten. De groep werd welkom geheten door directeur Ronald Leopold die een korte inleiding gaf over het korte leven van Anne Frank op haar onderduikadres in het Achterhuis, maar vooral de vraag opwierp wat de studenten kunnen leren van wat haar is overkomen en van het beroemde dagboek dat zij heeft achtergelaten.
,,Wat in de oorlog gebeurd is, is mensenwerk geweest. Het was geen hurricane, space invaders of een slecht soort mensen. Nee, het verontrustende is dat het gedaan is door mensen zoals jullie en ik. Wij hebben allemaal onze zwakke kanten, we hebben allemaal vooroordelen en discrimineren wel eens. Dat is heel menselijk. Maar wij moeten ons realiseren dat het hebben van vooroordelen en discrimineren grote risico’s heeft. Het Anne Frank Huis is een spiegel en het dagboek is je gids: Je leert hier vooral veel over jezelf, over keuzes die mensen onder bepaalde omstandigheden maken. Je hebt altijd een keuze. In de oorlog waren er mensen die verkeerde keuzes hebben gemaakt, maar er waren er ook die goede keuzes hebben gemaakt, bijvoorbeeld door mensen hier in het Achterhuis te helpen onderduiken”, aldus Leopold.
De studenten hoorden zijn verhaal ademloos aan, waarna zij door de gidsen door het Anne Frank Huis werden rondgeleid waarbij onder meer de kleine ruimte waar Anne zich schuil hield werd bekeken en het originele dagboek. Het maakte allemaal een diepe indruk op de jongeren.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).