Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Casinobaas Francesco Corallo - die als getuige werd opgeroepen in de zaak Babel - heeft een beroep gedaan op zijn zwijgrecht.

 

Dat is gisteren bekendgemaakt gedurende de elf minuten van wat de inhoudelijke behandeling van de strafzaak Babel moest zijn. De zaak werd gisteren aangehouden tot 4 en 6 november.
Voor het uitstel door het gerecht werd aangekondigd, maakte officier van justitie Philomijn van Logten de voortgang van het onderzoek bekend: sinds de regiezitting op 17 juni zijn er nieuwe processen-verbaal aan het dossier toegevoegd en zijn acht van de elf getuigen gehoord. Er moeten nog drie getuigen worden gehoord in Italië en in Engeland. Eén van die getuigen is Corallo, maar die heeft middels zijn raadsman Gerard Spong, laten weten geen getuigenverklaring af te zullen leggen. ,,85 Procent van het onderzoek is afgerond, met uitzondering van het horen van de drie getuigen”, aldus Van Logten gisteren. ,,Werknemers van het Openbaar Ministerie zijn gehoord en bestuursleden van de MFK. Corallo heeft echter een beroep gedaan op zijn zwijgrecht en wil dus niet getuigen.” Dit werd door de verdediging, Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, beaamt: ,,Corallo staat als verdachte aangemeld in het dossier en heeft dus een beroep gedaan op zijn zwijgrecht.”
Volgens het gerecht is het echter van belang dat alle getuigen worden gehoord en dus is ze akkoord gegaan met het verzoek de zaak aan te houden. ,,Begin november is er ruimte op het zittingsrooster. Ik reserveer 4 en 6 november om de zaak Babel dan te behandelen.”
In de zaak Babel wordt onderzoek verricht naar strafbare feiten die door de oud-premier van Curaçao Gerrit Schotte (MFK) en zijn levenspartner, Cicely van der Dijs, zouden zijn verricht. Hierbij zou er onder andere sprake zijn geweest van witwassen en valsheid in geschrifte.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).