Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In het eerste halfjaar van 2015 zijn in vergelijking met de eerste zes maanden van 2014 minder verkeersongelukken gebeurd, namelijk 5.955 tegenover 6.130 vorig jaar.

Ook het aantal gewonde personen is minder. In 2014 waren er 375 gewonden het eerste halfjaar en in 2015 336 personen. Het aantal dodelijke verkeerslachtoffers is wel hoger, namelijk tot nu toe 9 ten opzichte van 7 in het eerste halfjaar van 2014.
,,We kunnen dus niet zeggen dat het verkeer onveiliger wordt op Curaçao, zoals zo veel mensen misschien denken”, aldus de Stichting Veilig Verkeer bij monde van voorzitter Rignald Cristina. ,,We zijn wel van mening dat er beter onderzoek gedaan moet worden naar de vraag wat de belangrijkste oorzaak is van auto-ongelukken om daar ook beleid op af te kunnen stemmen”, vervolgt hij.
Uit de gegevens komt naar voren dat de FD Rooseveltweg, de Santa Rosaweg en de Caracasbaaiweg, de wegen zijn waar de meeste ongelukken plaatsvinden.
Overigens fluctueren de cijfers nogal, want in 2013 waren er in het eerste halfjaar weer minder ongelukken dan in 2015 namelijk 5.509. Toen waren er 5 dodelijke slachtoffers in de eerste zes maanden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.