Van een onzer verslaggevers
Willemstad/San Salvador - De droom van Patrick Kluivert en het nationale team van Curaçao is over. Het Wereldkampioenschap 2018 in Rusland is definitief uit beeld. Ondanks de 0-1 thuisnederlaag waren de voetballers vol goede moed naar het Midden-Amerikaanse land gereisd om de zaken recht te zetten. Het mocht niet zo zijn.
Gisteravond laat Curaçaose tijd bleek El Salvador opnieuw met 1-0 te sterk. De wedstrijd was al in de negende minuut beslist. Toen kopte Jonathan Barrios El Salvador een ronde verder. Ondanks inspanningen van Curaçao, dat veel op de helft van El Salvador te vinden was en ook veel verschillende kansen creëerde, werd er niet meer gescoord.
De druk was dan ook hoog op de Curaçaose elf. Er moesten twee doelpunten worden gemaakt na de winst van El Salvador op Curaçaose bodem. Room, Carmelia, Lachman, Martina, Justiana, De Nooijer, Van Kessel, Mulder, Zschusschen, Agustien en Nepomuceno moesten het onder leiding van Patrick Kluivert in een bomvol stadion in El Salvador doen voor Curaçao, maar keer op keer wist de Salvadoraanse doelman de bal uit het net te houden.
Ook voor Aruba is de WK-droom afgelopen. Alhoewel zij gisteren met 2-1 wonnen van Saint Vincent was dit een doelpunt te weinig om ze een ronde verder te brengen. De uitwedstrijd verloor Aruba met 2-0.

ADletters logo


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.