Van een onzer verslaggevers
Willemstad/San Salvador - De droom van Patrick Kluivert en het nationale team van Curaçao is over. Het Wereldkampioenschap 2018 in Rusland is definitief uit beeld. Ondanks de 0-1 thuisnederlaag waren de voetballers vol goede moed naar het Midden-Amerikaanse land gereisd om de zaken recht te zetten. Het mocht niet zo zijn.
Gisteravond laat Curaçaose tijd bleek El Salvador opnieuw met 1-0 te sterk. De wedstrijd was al in de negende minuut beslist. Toen kopte Jonathan Barrios El Salvador een ronde verder. Ondanks inspanningen van Curaçao, dat veel op de helft van El Salvador te vinden was en ook veel verschillende kansen creëerde, werd er niet meer gescoord.
De druk was dan ook hoog op de Curaçaose elf. Er moesten twee doelpunten worden gemaakt na de winst van El Salvador op Curaçaose bodem. Room, Carmelia, Lachman, Martina, Justiana, De Nooijer, Van Kessel, Mulder, Zschusschen, Agustien en Nepomuceno moesten het onder leiding van Patrick Kluivert in een bomvol stadion in El Salvador doen voor Curaçao, maar keer op keer wist de Salvadoraanse doelman de bal uit het net te houden.
Ook voor Aruba is de WK-droom afgelopen. Alhoewel zij gisteren met 2-1 wonnen van Saint Vincent was dit een doelpunt te weinig om ze een ronde verder te brengen. De uitwedstrijd verloor Aruba met 2-0.

ADletters logo


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).