Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Curaçao en Bonaire kregen gisteren de volle laag van een omvangrijk buiencomplex.

bui2

Op sommige plekken kwamen tientallen millimeters regen uit de lucht. De buien werden veroorzaakt door een tropical wave die over de eilanden trok. Meestal blijft de regen bij zo’n tropical wave grotendeels ten noorden van de eilanden, maar gisteren trokken de buien recht over Bonaire en Curaçao. Aruba kreeg er nauwelijks iets van mee.

Na de eerste buien halverwege de ochtend liepen de regenmeters van Steenrijk en Punda al aardig vol met respectievelijk 25,8 en 16,8 millimeter. Op Facebook waren foto’s te zien van ondergelopen wegen in Saliña. De buien concentreerden zich op de zuidelijke helft van Bándariba en de stad. Op Hato viel gisterochtend maar 0,4 millimeter en in Bándabou bleef het in de ochtend droog.
’s Middags kwam een omvangrijk gebied met buien recht over Bonaire met nog veel meer regen en bovendien onweer. Naar verluidt was er ook blikseminslag. Het onweer was ook op Curaçao te horen en later trokken er opnieuw flinke buien over vooral de oostelijke helft van het eiland. Op Bándabou regende het ook, maar lang niet overal. Op station Sumbu bij Barber was het nog steeds droog om 17.00 uur. Op Hato zat er toen 2 millimeter in de regenmeter, terwijl in Punda de hoeveelheid inmiddels was opgelopen tot 28,8 millimeter en in Steenrijk tot 28 millimeter. Ook in Klein Kwartier en bij het Spaanse Water viel meer dan 10 millimeter.
Exacte cijfers over de neerslag op Bonaire waren bij de Meteorologische Dienst nog niet bekend. Foto Meteo


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).