Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad/Roseau - Na de grote schade op het eiland Dominica, veroorzaakt door de tropische storm Erika, heeft zowel Defensie in het Caribisch gebied als de kustwacht hulp geboden om de bevolking weer enigszins op de been te helpen.

dominica2

De militairdominica2en zijn begonnen met de distributie van water. Dat gebeurt via zee omdat de wegen op Dominica na de tropische storm onbegaanbaar zijn en soms zelfs volledig zijn weggeslagen. Er wordt gekeken naar herstelplannen voor wegen en bruggen. Gisteren stond behalve het uitdelen van water, het opruimen van het vliegveld op het programma.
De kustwacht heeft met behulp van de helikopter afgelopen maandag meerdere evacuaties uitgevoerd op het eiland. Vierentwintig leerlingen van een verwoeste school zijn met hun ouders naar een ander gebied gebracht zodat ze daar weer lessen kunnen volgen. In totaal heeft de kustwachthelikopter voor deze actie elf keer op en neer gevlogen met achtenzestig personen.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).