Van een onzer verslagevers
Willemstad - De zesde editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival heeft boven verwachting veel toeristen getrokken. Dat laat Percy Pinedo van de organisatie, Fundashon Bon Intenshon, weten.

66 Procent van de bezoekers van het grootste muziekfestival van het eiland zou uit het buitenland komen. Pinedo benadrukt wel dat het gaat om voorlopige cijfers.
Dat zou betekenen dat er naar verhouding 20 procent meer buitenlandse toeristen op het festival is afgekomen; vorig jaar was de verhouding 55 procent toeristen en 45 procent lokale bezoekers. In totaal zouden volgens Pinedo 19.000 mensen het festival hebben bezocht waar onder meer Enrique Iglesias, Lionel Richie, Usher en John Legend optraden.
Pinedo wijdt de toename van het aantal toeristen aan het product ‘CNSJF’. Uit eerdere evaluatieonderzoeken blijkt dat dit altijd zeer hoog wordt gewaardeerd. ,,Het festival gooide altijd al hoge ogen”, aldus Pinedo. Ook was de interesse uit buurlanden van Curaçao voor het festival altijd al aanwezig.
Het festival verliep vlekkeloos. Het evenement heeft geen geschiedenis van incidenten en ook dit keer verliepen de drie dagen zonder problemen. Het festival begon op donderdag met gratis concerten van Juanes en Oscar D’León.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).