Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De eerste teams van de Koninklijke Marine zijn op Dominica onderweg naar de door tropische storm Erika getroffen gebieden. Het ondersteuningsschip Zr.Ms. Pelikaan kwam zaterdag aan op het eiland.

Nog voor het ontladen was voltooid gingen de eerste teams al op weg. Water en medicijnen zijn het hardste nodig. Daarnaast moet er gewerkt worden aan de beschadigde infrastructuur. De militairen vertrekken dan ook als eerste naar het vliegveld aan de noordzijde van het eiland om dat vrij te maken voor vliegtuigen met hulpgoederen.
Erika was weliswaar geen orkaan, maar heeft door zware regenval veel schade aangericht. Enorme aardverschuivingen en steenlawines hebben honderden huizen geruïneerd en de infrastructuur vernietigd. Er vielen zo’n twintig doden en tientallen gewonden. De regering van Dominica vroeg Nederland om noodhulp.
Aan boord van de Pelikaan gingen, naast de vaste bemanning, veertig mariniers mee van het 32e raiding squadron op Aruba. Ook een delegatie van de Arubaanse Militie en zeven genisten van de landmachtcompagnie in de West waren aan boord. Het schip werd geladen met voertuigen, een militaire ambulance, een bulldozer, hulpgoederen en het snelle landingsvaart ‘Frisc’ om op moeilijke bereikbare plekken te kunnen komen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).