Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Voor commentaar op het aftreden van Ivar Asjes wijst de gehele fractie van Pueblo Soberano naar Jaime Cordoba, Statenlid en oud-politieman. Op de vraag aan Statenlid Melvin Cijntje of hij zijn visie niet wil geven, antwoordt hij: ,,Liever niet.”

Ook Statenlid Elmer Wilsoe zegt niets over de redenen van het opstappen van de premier van Curaçao. ,,Voor commentaar moet je bij Cordoba zijn, ik hou mij aan de afspraak binnen de fractie.” Op de opmerking dat Cordoba de hele dag niet bereikbaar is, lacht Wilsoe: ,,Gewoon blijven proberen.”

Winnie Raveneau en Sherwin Leonora, de andere Statenleden van Pueblo Soberano, zijn evenmin bereikbaar en hiermee is er sinds het opstappen van Asjes afgelopen maandag nog altijd geen argument aangedragen voor het feit dat de fractie niet langer vertrouwen heeft in hun voorman. Het geruchtencircuit draait inmiddels op volle toeren.
Oppositiepartij PAR laat weten dat Curaçao beter verdient dan deze situatie. PAR-leider Zita Jesus-Leito: ,,Ze moeten naar buiten treden en met een verklaring komen. Niet alleen voor de bevolking van Curaçao maar ook voor investeerders die in ons land zouden willen gaan investeren. Een zichzelf respecterende regering die inspireert, vertrouwen geeft en voor stabiliteit zorgt is een van groot belang voor investeerders.”
Jesus-Leito vindt bovendien dat het van geen respect getuigt voor de gemeenschap en het tegen alle regels in is en het een gevaar voor de democratie is dat er geen enkele uitleg wordt gegeven voor het vertrek van de premier. Indien de verklaring uitblijft, zal PAR steun zoeken voor het oproepen van een openbare vergadering van het parlement.

ADletters logo


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).