Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Voor commentaar op het aftreden van Ivar Asjes wijst de gehele fractie van Pueblo Soberano naar Jaime Cordoba, Statenlid en oud-politieman. Op de vraag aan Statenlid Melvin Cijntje of hij zijn visie niet wil geven, antwoordt hij: ,,Liever niet.”

Ook Statenlid Elmer Wilsoe zegt niets over de redenen van het opstappen van de premier van Curaçao. ,,Voor commentaar moet je bij Cordoba zijn, ik hou mij aan de afspraak binnen de fractie.” Op de opmerking dat Cordoba de hele dag niet bereikbaar is, lacht Wilsoe: ,,Gewoon blijven proberen.”

Winnie Raveneau en Sherwin Leonora, de andere Statenleden van Pueblo Soberano, zijn evenmin bereikbaar en hiermee is er sinds het opstappen van Asjes afgelopen maandag nog altijd geen argument aangedragen voor het feit dat de fractie niet langer vertrouwen heeft in hun voorman. Het geruchtencircuit draait inmiddels op volle toeren.
Oppositiepartij PAR laat weten dat Curaçao beter verdient dan deze situatie. PAR-leider Zita Jesus-Leito: ,,Ze moeten naar buiten treden en met een verklaring komen. Niet alleen voor de bevolking van Curaçao maar ook voor investeerders die in ons land zouden willen gaan investeren. Een zichzelf respecterende regering die inspireert, vertrouwen geeft en voor stabiliteit zorgt is een van groot belang voor investeerders.”
Jesus-Leito vindt bovendien dat het van geen respect getuigt voor de gemeenschap en het tegen alle regels in is en het een gevaar voor de democratie is dat er geen enkele uitleg wordt gegeven voor het vertrek van de premier. Indien de verklaring uitblijft, zal PAR steun zoeken voor het oproepen van een openbare vergadering van het parlement.

ADletters logo


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.