Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Curaçaose voetbalteam moet vanavond het initiatief in eigen handen houden, wil het van tegenstander El Salvador kunnen winnen. Dat zegt technisch directeur Etienne Siliee.

voetbal1

Gisteravond kwam de ploeg van trainer Patrick Kluivert nog bij elkaar voor een laatste tactische bespreking. Maar vandaag bereiden de spelers zich in alle rust voor op het duel. ,,Iedereen is fit en er heerst een goede sfeer in de ploeg”, zegt Siliee. Volgens de technisch directeur is het voor elk nationaal team dé grote uitdaging om in een kort tijdbestek een eenheid te maken van een groep spelers die bij verschillende teams spelen. Dat geldt ook voor El Salvador. ,,Maar El Salvador heeft meer internationale ervaring. Wij moeten het spel maken, zelf initiatief nemen. Dan hebben we een kans om te winnen.” Curaçao heeft een sterke verdediging met spelers als Rhu-Endly ‘Cuco’ Martina, Darryl Lachman, Michaël Maria en Jeremy de Nooijer. Maar Siliee verwacht veel van de aanvallers Gino van Kessel en Quenten Martinus. ,,Die moeten we niet onderschatten.”
De Curaçaose ploeg heeft deze week drie keer getraind om zich voor te bereiden op de wedstrijd in de derde ronde van de WK-kwalificatie. Maandag kwamen de spelers uit het buitenland aan en dinsdag was de eerste, lichte training. Volgens Siliee hebben de ‘buitenlanders’ geen last van de warmte. ,,Daar was iedereen snel aan gewend. Woensdag hebben we de intensiteit van de training verhoogd”, zegt Siliee. ,,We moeten in zeven dagen twee wedstrijden spelen, dat valt niet mee.” Siliee kon gisteravond nog niet zeggen voor welk systeem Curaçao zal kiezen. ,,Ik denk dat het een van de varianten wordt die we tegen Cuba speelden, dus 4-4-2 of 3-5-2.”
Vanavond speelt Aruba, ook in de derde kwalificatieronde voor het WK in Rusland, uit tegen St. Vincent/Grenadines.
De wedstrijd van Curaçao tegen El Salvador begint om 19.05 uur in het Ergilio Hato Stadion (SDK). Kaarten voor de wedstrijd zijn verkrijgbaar bij Federashon Futbòl Kòrsou aan de Bonamweg, de benzinepomp van Santa Maria, Botika Mampuritu, 4th of July in Barber, Mensing’s Caminada, Biep Tiew & More op Berg Altena en alle filialen van CPPost nv.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.