Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Milieu- en recyclingbedrijf Green Force heeft samen met partner ZAP Batteries de krachten gebundeld om deze maand oude accu’s en speciaal het zuur daarvan in te zamelen.

Dat werd gisterochtend tijdens een persconferentie aangekondigd.
Timo Brouwer, de directeur van Green Force, legt uit: ,,Dit is een oproep aan de gehele bevolking van Curaçao om hun accu’s bij ZAP Batteries in te leveren. Green Force zal het zuur neutraliseren en de gehele accu, inclusief het plastic laten recyclen voor hergebruik.”
De prijzen van lood zijn op dit moment aan het dalen maar deze maand zal ZAP Batteries meehelpen en geld toevoegen aan het geld dat Green Force al betaald voor een oude accu. Om de actie nog meer gewicht te geven zal iedereen die een oude accu of een nieuwe accu komt kopen, een lot krijgen voor deelname in een loterij waarbij men een 40 inch flatscreentelevisie, blikjes Coca-Cola, Fuze ijsthee, Dasani water en Polar bier kan winnen.
Door het zuur zelf op te vangen en hier op Curaçao te laten neutraliseren, zorgen deze bedrijven ervoor dat het niet terechtkomt in het milieu, aldus Brouwer gisteren. ,,En dat er lokaal werkgelegenheid wordt gecreëerd.”
,,Bewustwording is belangrijk als we dit eiland naar een duurzame toekomst willen tillen”, zo gaf de directeur van Green Force gisteren te kennen. ,,Daarbij komt kijken dat men recht heeft om kwalitatief goede producten te kunnen kopen. De accu’s die bij ZAP Batteries worden verkocht komen uit Europa uit een ISO gecertificeerd bedrijf. De ingezamelde accu’s zullen ook geëxporteerd worden naar een ISO gecertificeerd bedrijf. Green Force heeft garanties dat er geen kinderarbeid plaatsvindt en dat er geen moderne slavernij komt kijken bij het recyclen van onze Curaçaose accu’s.”
Het recycling-inzamelingspunt van Green Force bij ZAP Batteries bevindt zich in Zeelandia tussen de Napa en Albert Heijn. Kijk voor meer informatie op de websites: www.zap.cw of www.greenforcecuracao.com


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).