Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Stichting Dierenhulp is verbaasd over de plannen van I-Animal om met behulp van een chemisch middel mannelijke dieren te castreren. ,,De dieren van Curaçao worden als proefdier ge- en misbruikt”, aldus de stichting in een verklaring.
Volgens de stichting is een chemische castratie een ‘zeer pijnlijke ingreep’, waarbij het middel bij een mannelijk dier met een injectienaald in de testikels ingespoten wordt. ,,Bovendien is het geen permante oplossing”, stelt de stichting. ,,Daarom waren wij nog meer verbaasd dat een dierenarts die een praktijk op Curaçao heeft, zei dat hij het acceptabel vind dat de groep zwerfdieren zonder narcose ingespoten kan worden. Maar de groep die een eigenaar heeft, daar wordt dan wel narcose voor gebruikt”, aldus de stichting.
,,Samen met alle vrijwilligers wereldwijd, de sponsoren en de leden van het comité van aanbeveling, distantiëren wij ons als bestuur volledig van de genoemde organisatie en de aanpak en werkmethodiek van de betreffende arts. Wij hechten er grote waarde aan om te melden dat elke dierenarts met wie Stichting Dierenhulp werkt, zich houdt aan de normen en waarden die het beroep van dierenarts met zich meebrengt. Het belang van het dier staat te allen tijde centraal. De beroepsethiek die behoort bij het vak van dierenarts moet gevolgd worden.”
Stichting Dierenhulp richt zich op Curaçao op het castreren en steriliseren van zwerfdieren. Naar eigen zeggen maakt de stichting geen gebruik van chemische castratie en werkt niet samen met artsen die deze methode gebruiken. Ook wordt er geen onderscheid gemaakt tussen een dier met een eigenaar en een zwerfdier. ,,Voor ons tellen alle dieren mee en die hebben allemaal dezelfde rechten.”

ADletters logo


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).