Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur hoopt volgende week van start te gaan met een informatiecampagne voor de bevolking over de samenstelling van de groene aanslag. Als onderdeel daarvan wordt onder andere een folder uitgegeven. Dat heeft beleidsdirecteur Jeanine Constansia-Kook tegenover deze krant verklaard.
Constansia-Kook ontkende dat er tijdens het overleg met milieuorganisaties Clean Air Everywhere en stichting Schoon Milieu op Curaçao is afgesproken om twee weken na afronding van het TNO-rapport de bevolking te informeren. Dit is op 17 augustus geleverd. ,,Het punt om twee weken na het TNO-rapport de bevolking over de groene aanslag te informeren, was één van de eisen van partijen in het kort geding, de rechter heeft nog geen vonnis gewezen. Los daarvan wil de overheid de bevolking zo snel mogelijk via een informatiecampagne informeren over de samenstelling van het groene spul.”
Het ministerie wil de informatiefolder in het Papiaments en Nederlands uitgeven, aldus de directeur. ,,Er wordt een informatielijn geopend waar burgers met hun vragen terechtkunnen. De media zal ook ingeschakeld worden om de informatie door te geven.” De informatie die via de verschillende kanalen wordt gegeven moet correct, duidelijk en gemakkelijk te begrijpen zijn, aldus de directeur tegenover deze krant.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).