Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur hoopt volgende week van start te gaan met een informatiecampagne voor de bevolking over de samenstelling van de groene aanslag. Als onderdeel daarvan wordt onder andere een folder uitgegeven. Dat heeft beleidsdirecteur Jeanine Constansia-Kook tegenover deze krant verklaard.
Constansia-Kook ontkende dat er tijdens het overleg met milieuorganisaties Clean Air Everywhere en stichting Schoon Milieu op Curaçao is afgesproken om twee weken na afronding van het TNO-rapport de bevolking te informeren. Dit is op 17 augustus geleverd. ,,Het punt om twee weken na het TNO-rapport de bevolking over de groene aanslag te informeren, was één van de eisen van partijen in het kort geding, de rechter heeft nog geen vonnis gewezen. Los daarvan wil de overheid de bevolking zo snel mogelijk via een informatiecampagne informeren over de samenstelling van het groene spul.”
Het ministerie wil de informatiefolder in het Papiaments en Nederlands uitgeven, aldus de directeur. ,,Er wordt een informatielijn geopend waar burgers met hun vragen terechtkunnen. De media zal ook ingeschakeld worden om de informatie door te geven.” De informatie die via de verschillende kanalen wordt gegeven moet correct, duidelijk en gemakkelijk te begrijpen zijn, aldus de directeur tegenover deze krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.