Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De vlucht vanaf Eindhoven naar Curaçao en Aruba is van de baan. De Nederlandse overheid is op dit moment niet in staat de gebruikelijke honderdprocentcontroles op passagiers en hun bagage te garanderen op Eindhoven Airport. Daarom wijkt Arkefly nu uit naar Schiphol.
Hugo Clarinda, van de Curaçao Tourist Board, vindt het ‘heel erg jammer’ dat de vluchten vanaf de regionale luchthaven richting het eiland niet doorgaan. Volgens hem zat er grote potentie in deze extra vlucht van Arkefly voor Curaçao, omdat hiermee de Duitse en Belgische markt kon worden aangeboord.
Behalve CTB vindt ook Arke het ‘jammer’ dat de vlucht nu niet langer zal vertrekken van Eindhoven. De luchtvaartmaatschappij verkocht al tickets voor deze vluchten. Via de sociale media laten zij weten: ,,Wij vinden dit vooral jammer voor onze klanten, en we bieden natuurlijk een oplossing voor reizigers die al een boeking hebben gemaakt met vertrek vanaf Eindhoven Airport. Ons contact center neemt zo snel mogelijk contact op met deze reizigers om hen te informeren dat zij vanaf Schiphol zullen vertrekken.”
Arkefly zou de eerste luchtvaartmaatschappij zijn die vanaf de Antillen intercontinentale vluchten zou uitvoeren naar Eindhoven. Dit gaat nu dus niet door omdat de honderdprocentcontroles niet kunnen worden gegarandeerd. Het besluit valt samen met een aanpassing van de Luchtvaartwet die in de maak is. Het kabinet wil dat vluchten met een sterk verhoogd risico op drugssmokkel alleen kunnen landen op een vliegveld met voldoende controlefaciliteiten.
Behalve Curaçao en Aruba gaat het dan om vluchten uit Bonaire, Sint Maarten, Suriname en Venezuela. Schiphol is op dit moment de enige luchthaven die in Nederland toegerust is om alle passagiers op vluchten van en naar risicolanden te controleren.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).