Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Als onderdeel van de zesde editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) is er een meet & greet georganiseerd met gospelgroep Blind Boys of Alabama en de vertegenwoordigers van Fundashon Pro Bista, de belangenorganisatie voor mensen met een visuele beperking.


Dat is gisteren tijdens een happy hour van het CNSJF bekendgemaakt. De meet & greet is mogelijk gemaakt door Mojo concerts. De Blind Boys of Alabama staan bekend om hun gevarieerde repertoire waarin ze afgezien van traditionele gospelnummers ook spirituele nummers van bijvoorbeeld Eric Clapton, Prince en Curtis Mayfield zingen. Woensdag 2 september treedt de groep ’s avonds op in Brakkeput Mei Mei. Bij dat concert worden ook donatiebussen geplaatst van Pro Bista. Cliënten en vertegenwoordigers van Fundashon Pro Bista bezoeken het concert.
Gregory Elias van Fundashon Bon Intenshon, de stichting die het CNSJF mogelijk maakt, ontkende in zijn korte toespraak dat de leden van de gospelgroep blind zijn. ,,Ze zijn niet blind, zij zien alleen dingen die wij niet kunnen zien”, aldus Elias. Hij roemde ook de manier waarop de groep vanuit het hart zingt. Tijdens het happy hour is bekendgemaakt dat de verwachting is, dat tijdens de zesde editie van het jazzfestival de verdeling tussen buitenlandse en lokale bezoekers 50/50 uitvalt. De bezoekers van het happy hour konden ook vragen stellen aan de organisatie. Op de vraag of er vanuit de toeristische sector in het evenement is geïnvesteerd volstond Elias met de opmerking: ,,Ik doe net als de president. Read my lips.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).