Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De sportfaciliteiten van SOV Asiento bij Rustenburg in Emmastad zullen een voor een opgeknapt worden met gelden van de Refineria Isla uit het fonds ‘Ku Kurason pa Komunidat’.

Asiento

Op dit moment wordt het zwembad onder handen genomen, en het zal over twee maanden zo goed als nieuw opgeleverd zal worden. Dat stelt Alberto Levinston, voorzitter van een commissie van vijf personen die de renovatiewerkzaamheden coördineert. ,,Na het zwembad krijgen de kleedkamers een opknapbeurt”, aldus Levinston. Hij bevestigt ook dat op 14 september de ‘groundbreaking’ zal plaatsvinden van de aanleg van een kunstgrasmat op het voetbalveld van het sportcomplex. Het veld zal volgens de Fifa-normen aan alle zijden omheind zijn. Het gras wordt gelegd door het Nederlandse bedrijf Edel Grass. Op de website van het bedrijf staat: ,,Als pionier van het eerste uur en als een van de grootste aanbieders van kunstgrassystemen vervult Edel Grass ook bij voetbal een voortrekkersrol. Kunstgras is er in alle soorten en maten, Edel Grass ontwikkelt en levert systemen voor het topsegment alsook voor amateurniveau.” Behalve het voetbalveld wordt bovendien, speciaal voor de beoefening van atletiek, een 100-meter-renbaan aangelegd. Op dit moment traint onder andere de atletiekclub Trupial Autocity op het veld van Asiento. Levinston: ,,Het veld wordt nu uitgezet, er wordt gepast en gemeten. Als alles naar wens verloopt, dan zal het veld in de eerste week van december gereed zijn.”
De tennisbanen laten nog even op zich wachten. Nadat deze net opgeknapt waren, raasde in 2010 tropische storm Tomas over het eiland en werden de banen zwaar beschadigd. ,,Het is om deze reden dat dit deelproject nog op zich laat wachten. We willen ervan verzekerd zijn dat ook de afwatering hier eerst goed onder handen genomen wordt. Daar is geld of sponsoring voor nodig”, zo legt Levinston uit. Verder zal de gymzaal mogelijk opgeknapt worden. Daar is volgens de commissievoorzitter nog geen geld voor, maar er wordt ten westen van de gymzaal in elk geval een zogenoemde ‘dome’ gebouwd. Dit is momenteel erg populair als sportzaal. Het gaat om een rond gebouw, ‘tent’ of loods, vaak wit, vervaardigd van een kunststof die de binnenkant vrijwaart van alle weersomstandigheden buiten.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.