Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Ruim tachtig scholieren van Maris Stella sbo hebben onlangs bij Ascension schoongemaakt.

De school volgde daarmee het voorbeeld van de International School, die ook een ‘cleanup’ heeft gehouden. De mangroves van Ascencion nabij Playa Charomba werden door Maris Stella onderhanden genomen als onderdeel van de introductieweek op school. De school doet meteen een oproep aan andere scholen of groeperingen om een handje te helpen, want het opruimen van de omvangrijke vervuiling zal nog maanden in beslag nemen.
De scholieren kregen steun van Sentro Speransa, een instelling voor verslaafden. Er werd een steiger aangelegd om het verzamelde afval naar het ophaalpunt te transporteren. Verder werd er rond de binnenbaai opgeruimd, vaak onder moeilijke omstandigheden en in een doordringende moeraslucht. Fundashon Korsou Limpi i Bonita vervoerde het afval naar de Landfill. Stichting Uniek Curaçao was verantwoordelijk voor de logistiek en de voorbereiding. De eigenaar van het gebied Ascencion, Prodeco, zorgde voor de materialen en de catering.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.