Door Els Kroon
Willemstad - Tijdens een feestelijk en muzikaal evenement presenteerde Tatiana Saturnino-Felix gisteren een Curaçaose barí met daarop de portretten van het gezin van de Amerikaanse president Obama in het Amerikaanse consulaat.

Vervangend consul-generaal Hormazd Kanga van de Verenigde Staten en zijn staf zullen ervoor zorg dragen dat de barí, ook wel tambú genoemd, naar het Witte Huis wordt gestuurd. Maar niet voordat het instrument aan een muzikale test werd onderworpen door meester-percussionist Pernell Saturnino, die met zijn band typisch Curaçaose muziek ten gehore bracht.
Zangeres Merly Augusta lichtte de achtergronden toe van de Seú en tambú-dansen die door het duo Chandrika Floridas en Dennis Puriel met volle overgave werden gedemonstreerd.
Het muzikale evenement werd besloten met een spontane jamsession in het Roosevelthuis door blues- en jazz-zangeres Shirma Rouse met Ronchi Matthew achter de piano, en een demonstratie van een door Tera Percussions geschonken mahoniehouten barí, voorzien van handtekeningen van alle betrokkenen, die een vaste plaats krijgt in het Roosevelthuis.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).