De ezels van de Ezelopvang Aruba krijgen sinds begin dit jaar een gebitscontrole van een paardentandarts uit Amerika.

Tijdens zijn vakanties op het eiland - soms wel drie keer per jaar - besteedt hij steeds minimaal één dag aan de Arubaanse ezels. Samen met zijn vrouw verzorgd Peter Conserva dan de gebitten van de 130 ezels van de opvang. Nakijken, tanden poetsen en daar waar nodig wat vullingen of extracties, behoren tot de activiteiten van de paardentandarts. Bijzonder om te zien, is hoe Conserva gebruikmaakt van een grote boormachine met daarop een speciaal opzetstuk waarmee de grote tanden kunnen worden gepoetst en de ezels met een blikkend en fris ruikend gebit achter blijven. 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.