Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - Bij het gerecht vindt morgen om 9.30 uur de pro-formazitting plaats waarbij A. Hogesteger moet voorkomen. Hij wordt ervan verdacht zijn vrouw op 15 maart van dit jaar te hebben vermoord.
De zaak heeft veel aandacht getrokken en wekte boosheid op binnen de Curaçaose gemeenschap. Het slachtoffer Christina Elisabeth Barry, werkte als verpleegkundige bij de Eerste Hulp van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos). Zij was op de avond van 15 maart klaar met haar avonddienst en reed naar huis aan de Kaya Misa Alegre in Bonam, waar zij bij aankomst met messteken om het leven is gebracht. Kort daarna werd haar man aangehouden.
Hoewel er sindsdien verschillende geruchten de ronde doen, heeft het Openbaar Ministerie pas gisteren officieel laten weten dat Hogesteger verdacht wordt van de moord op zijn vrouw. ,,Conform de beschuldigingen heeft hij zich schuldig gemaakt aan artikel 1:121, 1:123, 2:262 en 2:259 van het Wetboek van Strafrecht Curaçao. Dit is onder andere moord of moord met voorbedachten rade en ook de poging een derde de moord tegen betaling of een andere belofte te laten plegen”, aldus het OM.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.