Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - Bij het gerecht vindt morgen om 9.30 uur de pro-formazitting plaats waarbij A. Hogesteger moet voorkomen. Hij wordt ervan verdacht zijn vrouw op 15 maart van dit jaar te hebben vermoord.
De zaak heeft veel aandacht getrokken en wekte boosheid op binnen de Curaçaose gemeenschap. Het slachtoffer Christina Elisabeth Barry, werkte als verpleegkundige bij de Eerste Hulp van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos). Zij was op de avond van 15 maart klaar met haar avonddienst en reed naar huis aan de Kaya Misa Alegre in Bonam, waar zij bij aankomst met messteken om het leven is gebracht. Kort daarna werd haar man aangehouden.
Hoewel er sindsdien verschillende geruchten de ronde doen, heeft het Openbaar Ministerie pas gisteren officieel laten weten dat Hogesteger verdacht wordt van de moord op zijn vrouw. ,,Conform de beschuldigingen heeft hij zich schuldig gemaakt aan artikel 1:121, 1:123, 2:262 en 2:259 van het Wetboek van Strafrecht Curaçao. Dit is onder andere moord of moord met voorbedachten rade en ook de poging een derde de moord tegen betaling of een andere belofte te laten plegen”, aldus het OM.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).