Door Els Kroon
Willemstad - Drie dagen lang was de St. Jorisbaai zowel op, als langs het water het toneel van een geweldig sportfestijn van het Endless Summer Sports Festival (ESSF).

 

De ‘Old School Windsurfers’, die de organisatie samen met de vrijwilligers van Fundashon St. Jorisbaai voor de derde keer op zich namen, lieten zien dat de baai geschikt is voor veel sporten, die tegelijk kunnen worden beoefend. Er waren dan ook hele gezinnen waarvan de leden zich in hun eigen individuele sport konden meten met hun rivalen en dat gebeurde in een bijzonder vriendschappelijke sfeer. In de ochtenduren stonden de slalomwedstrijden centraal. Terwijl zo’n veertig windsurfers de boeien rondden kwamen op het vers opgespoten witte zandstrand de beachtennissers in actie. Toen de kitesurfers kort na het middaguur warmliepen voor hun eigen slalomrondjes vochten stand up paddle (sup) surfers op hun brede boards tegen de aanlandige wind om na de ronding van de geïmproviseerde startboot fier rechtop te finishen. Tegelijkertijd zochten een tiental vissersboten rustiger water in de baai op om met speciaal geprepareerd aas de grootst mogelijke barracuda te vangen. Nadat de winnaar, het team op de Triple X dat een barracuda ving van 83 centimeter, bekend werd gemaakt was het de beurt aan de Freestyle windsurfers, die er opnieuw een mooie show van maakten voordat de hardlopers en mountainbikers het stokje overnamen. Er was iets te doen voor jong en oud, voor actieve sporters, natuurliefhebbers en ontspannen toeschouwers, die op kunstig, van pallets gebouwde tribunes en steigers het tafereel konden gadeslaan. Dj Kuizenga, die ook tekent voor de oprichting van de stichting enkele jaren geleden, praatte het geheel aan elkaar totdat lokale bands het overnamen. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan de stichting, die ervoor zorgt dat de sporten ook door lokale kinderen uit de buurt kunnen worden beoefend, mits ze goed hun best doen op school. ESSF heeft haar eigen facebookpagina.

Foto's Els Kroon


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.