Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De regering van Curaçao heeft gekozen voor de MCB als nieuwe huisbankier van de overheid.
Dat verklaart minister van Financiën, José Jardim, desgevraagd tegenover het Antilliaans Dagblad. Naar verluidt was de top van Maduro & Curiel’s Bank (MCB) hier zelf eind vorig week nog niet van op de hoogte. De MCB was wel, evenals de andere banken die hadden meegedaan aan een aanbestedingsprocedure, in afwachting van een besluit. De verwachting was eigenlijk dat dit besluit al veel eerder dit jaar zou zijn genomen.
Bij de huisbankier van de overheid gaat het vooral om het verrichten van transacties met de relaties van de overheid, zoals ambtenaren en leveranciers. Tot nu toe was de Girobank de huisbank van de Curaçaose overheid. In 2011 werd Giro daartoe gekozen en aangesteld door de toenmalige regering Schotte (MFK, PS en MAN). De aanstelling was in principe voor drie jaar. Er is echter vertraging opgetreden in de nieuwe aanbesteding.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.