Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De regering van Curaçao heeft gekozen voor de MCB als nieuwe huisbankier van de overheid.
Dat verklaart minister van Financiën, José Jardim, desgevraagd tegenover het Antilliaans Dagblad. Naar verluidt was de top van Maduro & Curiel’s Bank (MCB) hier zelf eind vorig week nog niet van op de hoogte. De MCB was wel, evenals de andere banken die hadden meegedaan aan een aanbestedingsprocedure, in afwachting van een besluit. De verwachting was eigenlijk dat dit besluit al veel eerder dit jaar zou zijn genomen.
Bij de huisbankier van de overheid gaat het vooral om het verrichten van transacties met de relaties van de overheid, zoals ambtenaren en leveranciers. Tot nu toe was de Girobank de huisbank van de Curaçaose overheid. In 2011 werd Giro daartoe gekozen en aangesteld door de toenmalige regering Schotte (MFK, PS en MAN). De aanstelling was in principe voor drie jaar. Er is echter vertraging opgetreden in de nieuwe aanbesteding.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).