Renovatie van 3 miljoen ver gevorderd
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Kolegio Alejandro Paula (KAP, het voormalige Peter Stuyvesant College), kan het schooljaar normaal starten.

kapnieuw

In de vakantie is het renovatieproject dat in januari van dit jaar begon, ver gevorderd. Het was volgens architect IMD Design nog spannend of al het geplande werk dat in de vakantie afgerond moest worden op tijd klaar zou komen. ,,Er is alleen nog een hoop stof weg te werken en bouwtroep op te ruimen, maar het schooljaar kan vandaag gewoon van start gaan”, aldus rector Manchi Sillé.
De renovatie is een volledige, dat wil zeggen dat de hele school onderhanden genomen wordt, zo legt Anko van der Woude van IMD uit. Kosten: ruim 3 miljoen gulden, afkomstig uit de ’s Lands begroting, en uitgekeerd via het fonds Reda Sosial. Het project startte al in januari en vindt in fasen plaats. Veel is gedaan in de grote vakantie. Zo zijn vijf lokalen volledig opgeknapt die nu zullen dienen als wissellokaal. Dat wil zeggen dat gedurende het schooljaar telkens vijf lokalen onderhanden genomen kunnen worden. Verder is in de vakantie 40 procent van de lokalen van nieuwe tegels voorzien, alle ramen zijn vernieuwd, de barakken zijn opgeknapt en beter geïsoleerd, de verlichting is vernieuwd, er zijn nieuwe sportinstrumenten en er zijn toiletten bijgebouwd. In het afgelopen halfjaar zijn de lerarenkamer en kantine ook opgeknapt en het sportveld en gymlokaal zijn onder handen genomen. De betrokken aannemer is LB Constructie. De werkzaamheden - het gaat om een inhaalslag, zo wordt benadrukt - gaan nog door tot april-mei 2016.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.