Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Tijdens de behandeling van de zaak tegen K. Godwin, alias Gamba - die verdacht wordt van onder andere medeplichtigheid aan de moord op Raikel Conception in 2013 - is nieuwe waardevolle informatie naar voren gekomen over de goudroof die op 30 november 2012 bij de Kleine Werf heeft plaatsgevonden.


Getuigen hebben verklaard dat bekenden, Luigi Florentina, alias Pretu en Burney ‘Nini’ Fonseca - die beiden verdacht worden van betrokkenheid bij de moord op politicus Helmin Wiels - en Gamba en ‘Venenu’ - die nu vastzit voor zijn rol bij de Hato-schietpartij - betrokken zouden zijn geweest bij de beruchte goudroof van bijna drie jaar geleden op het schip Summerbliss die bij de Kleine Werf lag aangemeerd.
De officier van justitie verklaarde gisteren dat er een onderzoek is begonnen naar de atrako uit 2012 waarbij 70 goudstaven zijn buit gemaakt. De overvallers waren die avond gemaskerd en hadden kogelvrije vesten aan met daarop ‘POLIS’ gedrukt.
Een getuige heeft tegen het OM verklaard dat zij op de dag voor de gewapende overval bij de Kleine Werf de garage van Pretu binnenkwam en daar Pretu, Venenu, Fonseca en Gamba aantrof. Gamba en Venenu zouden kogelvrije vesten met daarop ‘POLIS’ aan hebben gehad. Ditzelfde verhaal wordt door een andere getuige bevestigd.

ADletters logo


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).