Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Zaterdagavond bewees familie samen met een groot aantal schrijvers, kunstenaars en collega-journalisten de laatste eer aan Hans Vaders tijdens de opening van een aan hem gewijde expositie bij Landhuis Bloemhof.

eerbetoonvaders

Het was een afscheid in stijl zoals de schrijver zich dat gewenst zou hebben. Onder de sprekers, die fragmenten uit zijn veelbewogen leven aanhaalden en voorlazen uit zijn werk, ontroerde vooral kleindochter Chantal Meléndez, die evenals Vaders’ dochters Marije en Manya geheel in het wit gekleed ging.
Vaders (Den Haag, 23 februari 1949) overleed op 15 juli op 66-jarige leeftijd. Hij was neerlandicus en op Curaçao vooral bekend als journalist, columnist, schrijver en dichter. De expositie ‘In memoriam Hans Vaders’ is een hommage aan Vaders en geeft een kijkje in het ‘schrijversleven’ van de man die decennia geleden naar Curaçao trok om er te blijven. De expositie is tot en met 8 augustus te bezichtigen.
De avond werd besloten met een bewogen geluidsopname van Vaders, voor de Kathedraal van Doornen van zijn vriend Herman van Bergen. De boeken van Hans Vaders - waaronder ‘Otrobanda’, ‘Berichten van de overkant’, ‘Terug tot Tovar’, ‘Tropische winters’ en, samen met beeldend kunstenaar Van Bergen, ‘Kate Moss in Mahaai’ - zullen tijdens de duur van de expositie te koop zijn bij Landhuis Bloemhof.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.