Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Bij de drie Western Union-vestigingen op Curaçao die nog wel open zijn, is het merkbaar drukker dan normaal, nu de vier van Monterrey Group gesloten zijn in verband met de lopende Troya-strafzaak.
Daarnaast is ook de bij Beep Beep ondergebrachte Western Union aan de Schottegatweg Noord te Rio Canario (tijdelijk) dicht, evenals - naar verluidt - een minder bekende vestiging te Montaña. Daarmee is het aantal Western Union-filialen op het eiland in korte tijd meer dan gehalveerd. Het lijkt erop dat dit voorlopig zo zal blijven, aangezien er geen zicht is op spoedige heropening van de Western Union-kantoren van Monterrey. Die waren gevestigd in Punda, Otrobanda, Santa Rosa en Brievengat.
Na de huiszoekingen en arrestaties in de Troya-zaak werden de Western Union-zaken van Monterrey van de bekende zakenfamilie Grynsztein gesloten. Het ongeloof en de verbijstering waren groot, ook bij de overige filiaalhouders.
Sommigen zeggen op anonieme basis dat de regels en richtlijnen die Western Union International hanteert bijzonder strikt en streng zijn en minutieus opgevolgd moeten worden. Dat geldt ook voor toezichthouder Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS), die constant over de schouders meekijkt. Voor het toezicht op geldtransactiekantoren geldt op Curaçao specifieke wetgeving. En één keer per jaar is er zelfs een speciale cursus, verzorgd door Forensic Services Caribbean.
In verband met het strafrechtelijk onderzoek in de Troya-zaak, waarin de Monterrey Groep een spilfunctie lijkt te hebben vervuld, zou intussen niet alleen de rekening bij de lokale bank(en) zijn gesloten, maar ook die van Western Union International. Dit wordt niet bevestigd. De filialen die nog wel gewoon geopend zijn voor het publiek zijn DHL Worldwide Express aan de Schottegatweg Oost (hoofdvestiging), Pagadero aan de Junostraat bij het pompstation Pablo Frederik te Saliña en 24 Uur Uit De Muur aan de Rooseveltweg bij pompstation Santa Maria.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).