Van onze correspondent
Amsterdam - Vertegenwoordigers van de LHBTI-organisaties in het Caribisch deel van het Koninkrijk gingen gisteravond voorop bij de Pride Walk, een onderdeel van de Amsterdam Gay Pride.

pridewalk2

Achter een spandoek met de tekst ‘One Kingdom, One Love’ liepen onder meer Shundrey Kleinmoedig (Foko Curaçao), Milicent Sof (EQ Bonaire), Maikel Kelly (Alfa Aruba), Melissa Gumbs (Safe St. Maarten), Justin Simmons (Mind Body & Spirit Saba), Ramona Pikeur (Dushi & Proud Nederland) en het Arubaanse Statenlid Desirée de Sousa-Croes (AVP). Zij werden vergezeld door de Amsterdamse wethouders Simone Kukenheim en Eric van der Burg en VVD-prominent Frits Huffnagel.
De Pride Walk is een jaarlijkse protestmars en manifestatie voor gelijke LHBTI-rechten waar ook ter wereld. Bij deze editie van de Amsterdam Gay Pride gaat de aandacht in het bijzonder uit naar het Caribisch deel van het Koninkrijk.
Op de eilanden worden LHBTI’ers nog steeds gediscrimineerd, in het dagelijks leven en ook op juridisch gebied, aldus Ramona Pikeur. De drijvende kracht achter de Koninkrijksboot die morgen met de Canal Parade meevaart, sprak het publiek toe voordat de Pride Walk van start ging.
De toch eindigde bij het Homomonument op de Westermarkt met het bevestigen van een 75 meter lange regenboogvlag aan de Westertoren.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).