Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De documentaire ‘A Shtetl in the Caribbean’ van de Curaçaose regisseur Sherman de Jesus dingt mee in de Gouden Kalf-competitie in de categorie ‘Beste Lange Documentaire’ van het Nederlands Film Festival.

shtetl

De film beleefde tijdens het Curaçao International Film Festival Rotterdam dit jaar zijn lokale première. ‘A Shtetl in the Caribbean’ vertelt het verhaal van twee Joodse, op Curaçao geboren vrienden die op zoek gaan naar hun roots. De muziek voor de film werd door de Curaçaose pianist en arrangeur Randal Corsen gecomponeerd.
Afgezien van ‘A Shtetl in the Caribbean’ zijn er ook drie andere films van de productiemaatschappij Memphis Film & Television van Sherman de Jesus geselecteerd voor het festival.
De documentaire ‘De Zero Revolutie - Henk Peeters’, geregisseerd door De Jesus vertelt het verhaal van de kunstenaars Armando, Jan Schoonhoven, Jan Henderiks en Henk Peeters. Randal Corsen componeerde ook voor deze film de muziek.
Filmmaker Klara Van Es regisseerde ‘Carnotstraat 17’. Op het adres Carnotstraat 17 stond vroeger een van de mooiste bioscopen van Antwerpen waar de nieuwste Hollywoodfilms werden vertoond, tegenwoordig wonen migranten in het vervallen pand. De vierde film van Memphis Film die tijdens het filmfestival wordt vertoond is ‘De laatste titel’ van regisseur Bart Hölscher over de kickbokser Dennis Stolzenbach.
De 35e editie van het Nederlands Film Festival vindt van 23 september tot en met 2 oktober plaats in Utrecht. Op de laatste dag van het festival worden de grote prijzen uitgereikt.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.