Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Curaçao moet langs El Salvador om de WK-droom levend te houden.

Het team onder leiding van de officieuze bondscoach Patrick Kluivert speelt in de week van het Curaçao North Sea Jazz Festival, tussen maandag 31 augustus en dinsdag 8 september, de derde knock-out ronde op weg naar het WK in 2018 in Rusland.
Curaçao speelt eerst thuis in het SDK-stadion. Daarna reist het team af naar El Salvador. Wint het team onder leiding van Kluivert, dan belandt het in de poulefase. Als Curaçao die groepsfase haalt wordt er gespeeld tegen Mexico, Honduras en de winnaar van Canada-Belize.
De Curaçaose keeper Eloy Room laat tegenover Voetbal International weten dat ‘het veel slechter had gekund’. ,,We waren niet geplaatst en hadden ook Jamaica of Haïti kunnen treffen. Die hebben in de afgelopen weken tijdens de Gold Cup laten zien over een aardig team te beschikken”, aldus Room. Over de groepsfase zegt hij: ,,Dat is een ander kaliber en daar moeten we vol voor gaan. Spelen in Mexico-Stad, als Curaçao, dat is een geweldige uitdaging. Maar eerst maar eens afrekenen met El Salvador”. Curaçao versloeg eerder al Montserrat en Cuba. 
Het Salvadoraans voetbalelftal behaalde in april 2012 met de 49e plaats de hoogste positie op de Fifa-wereldranglijst, maar ze staan tegenwoordig op plek 88. Curaçao staat op de 149e plaats. Opvallend feit is dat El Salvador de zwaarste verliescijfers ooit op een wereldkampioenschap op hun naam hebben staan: ze verloren toen met 10-1 tegen Hongarije. De laatste keer dat het voetbalelftal van El Salvador uitkwamen op het WK was in 1982.
Het werd zaterdag ook bekend tegen wie Aruba het zal moeten opnemen. Het buurland ontmoet in de derde ronde Saint Vincent en de Grenadines. Saint Vincent en de Grenadines staat op een 115e plek op de Fifa-ranglijst en wist zich nog nooit te plaatsen voor het WK-voetbal. Aruba staat op een 135e plek op de Fifa-ranglijst.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.