Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De vondst van het verkoolde lichaam van de 31-jarige William Junny Spencer in Koraal Tabak heeft veel weg van een afrekening.

Politiewoordvoerder Alfredo Suarez kan niet zeggen of het om een misdrijf gaat: ,,Maar het lijkt onwaarschijnlijk dat het een ongeluk is.”
Hij benadrukt dat het onderzoek nog in volle gang is en dat niets uitgesloten wordt. Gisteren deed de ronde dat Spencer zou zijn neergeschoten en het lichaam vervolgens in de brand zou zijn gezet. De politie kan niet bevestigen dat er kogels op het plaatst delict zijn aangetroffen. Suarez: ,,Onderzoek moet uitwijzen of deze persoon ter plekke om het leven is gekomen of deze persoon levend is verbrand of al overleden was toen de auto in de brand is gezet”.
De politie kreeg gisteren om 6.40 uur een melding dat er een auto in de brand stond bij Koraal Tabak. De toegesnelde politie en brandweer troffen ter plekke een volledig uitgebrande Kia Picanto. In de auto troffen de autoriteiten een verkoold lichaam aan. Uit politieonderzoek blijkt dat het gaat om de op 20 oktober 1983 geboren William Junny Spencer.
Zijn lichaam is, net als in de auto, in beslag genomen op bevel van de officier van justitie voor verder onderzoek. Uit dat onderzoek moet nog blijken hoe Spencer om het leven is gekomen.
De vondst van het verkoolde lichaam doet denken aan de zaak ‘Country Garden’ op Bonaire waarbij Thursten Scholtz en Francis Lourens werden omgebracht. Een van deze twee mannen werd eveneens verkoold teruggevonden in een uitgebrande auto in Rincon.
Het is niet de eerste keer dit jaar dat er ontzielde lichamen worden gevonden bij Koraal Tabak. Op 20 maart werden er de stoffelijke overschotten van de 23-jarige Humphrey Hose Martina, geboren op Curaçao en de eveneens op Curaçao geboren 16-jarige D’Angelo Luisa aangetroffen. Er is nog altijd niemand gearresteerd in deze zaak.
De politie vraagt iedereen met tips of meer informatie over de moorden zich te melden via 917 of anoniem via 108.

Foto Jason Lau a Kien


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.