Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Een vrouwelijke cruisepassagier is in het ziekenhuis belandt nadat zij het hek losliet waar zij aan hing bij de luchthaven van Sint Maarten.

Dat schrijft The Daily Herald. De politie op het eiland noemt het voorval een ‘bizar ongeluk’.
Ze hield het hek vast terwijl er een vliegtuig vertrok van de Princess Juliana International Airport. Door de straalstroom die ontstaat door de krachtige motoren, worden toeschouwers bij het hek en strand weggeblazen. Het is nog altijd een sport onder toeristen om op dat moment te blijven hangen aan de hekken van het vliegveld.
Dat liep in het geval van de cruisetoeriste niet goed af. De motoren bliezen haar hoed weg. Toen ze deze wilde grijpen, liet ze los en werd ze geschept door een tegemoet komende taxi. Ze knalde daarbij met haar hoofd op de rechter koplamp van de auto. De vrouw liep verwondingen op aan haar rechter sleutelbeen en diverse snijwonden aan haar hoofd.
De cruisetoeriste ligt nog altijd in het ziekenhuis op Sint Maarten. Cruiseschip ‘The Liberty of the Seas’ is ondertussen vertrokken, zonder de vrouw. Ook een aantal van haar familieleden zijn op het eiland achtergebleven. De weg van Beacon Hill naar Maho werd ten tijde van het ongeluk enkele uren afgesloten.
Het hekhangen bij de luchthaven van Sint Maarten op het strand aan de zuidkant van het hek tussen Beacon Hill en Simpson Bay is onverminderd populair. Ook nadat er al eerder gewonden bij vielen. Zo raakte in 2012 nog een meisje gewond toen ze werd weggeblazen door de straalstroom van een opstijgend vliegtuig. Zij knalde toen met haar hoofd op een stoeprand.
De autoriteiten op Sint Maarten namen al meerdere maatregelen om het hekhangen te voorkomen. Zo zijn er al vele extra waarschuwingsborden geplaatst om mensen alert te maken op het gevaar en is de vangrail beschilderd met de tekst ‘danger’.

Foto Bea Moedt


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.