Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Jean-Julien Rojer heeft zaterdag het mannendubbeltoernooi van Wimbledon op zijn naam geschreven.

De Curaçaose tennisser was samen met zijn Roemeense partner Horia Tecau te sterk voor Jamie Murray en John Peers: 7-6 (5) 6-4 6-4.
Rojer boekte daarmee de mooiste zege van zijn loopbaan. De 51-jarige Francis Hoyer, sinds 2007 de officiële vertegenwoordiger van Wimbledonkampioen Jean-Julien Rojer op Curaçao, en de man met wie de tennisser op het eiland traint, sprak daags voor de finale nog met hem. ,,Jean-Julien had er vertrouwen in, hij was rustig. Ik heb hem op het hart gedrukt om tijdens de wedstrijd als er een moment van frustratie was, om in het heetst van de strijd geen krachttermen te gebruiken. Houd er rekening mee dat heel Curaçao meekijkt, gebruik geen krachttermen in het Papiaments als het niet meezit”, zo sprak Hoyer de tennisser toe.
,,Ik heb hem ook gezegd om zichzelf te blijven, zijn best te doen maar vooral om zijn droom voor ogen te houden. Geef alles wat je in je hebt.”
Hoyer kon niet naar Engeland afreizen om persoonlijk bij de wedstrijd aanwezig te zijn. ,,Ik heb thuis in de woonkamer vanuit mijn stoel naar de wedstrijd gekeken. Aan het begin van een wedstrijd ben ik altijd wat zenuwachtig, maar naargelang de wedstrijd vorderde zag ik het licht van de overwinning gloren. Na afloop van de wedstrijd speelden de emoties hoog op en had ik tranen in mijn ogen.”
Rojer en Tecau, die 472.000 euro mochten verdelen, serveerden ijzersterk en braken zowel in de tweede als derde set eenmaal de service van hun tegenstanders. Uiteindelijk mocht de serverende Rojer de finale beslissen. De in Willemstad geboren tennisser tekende ook voor het mooiste punt van de wedstrijd. Na een prachtige rally smashte hij het laatste punt van de eerste set binnen.
De vertegenwoordiger is blij dat door toedoen van Veronique Leander van TDS, de Wimbledonfinale van de heren dubbel live te zien was. ,,Eigenlijk was dat niet de bedoeling, ik hoorde vrijdagavond dat het toch gelukt was, daar ik ben ik Leander heel erg dankbaar voor.”
Al meer dan 20 jaar houdt Hoyer zich bezig met tennis op Curaçao. Zo is hij de oprichter van de Curaçao Tennis Academy. Dit jaar organiseert de academie weer een tenniszomerkamp voor jonge kinderen, daarom kon Hoyer niet naar Engeland gaan. Als captain begeleidde hij in het verleden lokale tennistalenten bij de wedstrijden van de Daviscup. Rojer geldt al jaren als dubbelspecialist. Waar veel van zijn vriendjes kozen voor een honkbalknuppel, nam hij op jonge leeftijd in Curaçao een tennisracket in de hand. Met de Roemeen Tecau vormt hij een ijzersterk duo, al waren ze op Wimbledon slechts als vierde geplaatst. Jamie Murray, broer van de Schotse wereldtopper Andy, en de Australiër Peers haalden de finale als nummer dertien van de plaatsingslijst. Ze kwamen net iets tekort tegen Rojer en Tecau, die de meeste belangrijke punten in hun voordeel beslisten. Het duo speelt vanaf 2014 samen. Daarvoor verloor de Roemeen maar liefst drie keer een finale op Wimbledon.

Foto Jon Buckle/AELTC


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).