Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Er zijn verschillende gegadigden voor de op komst zijnde veiling van Campo Alegre, zo laat de woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM), Norman Serphos weten. Dat er meer dan één gegadigde is, is verheugend omdat de veiling dan grotere kans van slagen heeft. ,,Het taxatierapport is klaar en over niet al te lange tijd zal het ministerie van Financiën overgaan tot veiling”, aldus Serphos, die dit vertelt naar aanleiding van de onlangs uitgestelde strafzaak tegen de Nederlandse verdachte Robert de Groot. Met de veilig komt een einde aan een langslepende zaak die begon in 1998. Het bordeel Campo Alegre staat officieel geregistreerd als hotel met meer dan 50 kamers waardoor het ook een casino kan exploiteren. Op dit moment wordt het complex gehuurd. Na de veiling is niet bekend of de huurders erin blijven en of Campo dezelfde functie zal behouden als nu het geval is.
De Campozaak, ook wel ‘Tartaros’ genoemd, begon al in 1998 en de eerste aanhoudingen vonden plaats in 2008, waaronder De Groot en ook medeverdachte Bart Verhage. De zaak van De Groot is uitgesteld tot 3 oktober omdat hij wegens ziekte niet op Curaçao aanwezig kon zijn.
Met Verhage (nu 56) is door het Openbaar Ministerie (OM) voor het eerst in de Curaçaose geschiedenis een schikking getroffen, waarbij het totale bedrag waarop beslag was gelegd op zijn rekening in het buitenland is gestort in het criminaliteitsbestrijdingsfonds. ,,Een schikking is nooit eerder voorgekomen. Het scheelt enorm veel juridisch getouwtrek en een langdurige kostbare rechtsgang”, aldus Serphos, die ervoor pleit vaker tot schikkingen te komen. Over welk bedrag het gaat is geheim, evenals het noemen van de volledige naam van de persoon om wie het gaat. Deze naam is echter publiek geheim en is in 2008 in de pers al prijsgegeven. Zowel Verhage als De Groot worden verdacht van witwassen. Verhage wordt nu niet meer vervolgd door het OM.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).