Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Juridisch adviseur Spigt Dutch Caribbean beveelt de minister van Economische Ontwikkeling (EO), Stanley Palm (PAIS), aan om de onderhandelingen tussen overheidshavenbedrijf Curaçao Ports Authority (CPA) en het particuliere Curaçao Port Services (CPS) voort te zetten conform de ingezette strategie.
Dit blijkt uit stukken in handen van de redactie van het <I>Antilliaans Dagblad<I>. Dit advies komt overeen met een eerder advies van SMS-advocaten. Spigt is om dit advies door Palm verzocht naar aanleiding van een in de Staten aangenomen motie op 14 april 2015 waarin de minister met een meerderheid van stemmen steun wordt gegeven om aanvullend juridisch advies in te winnen om de huidige concessie van CPS en elke monopolie of exclusiviteit in de haven en toekomstige havens van Curaçao te beëindigen.
Spigt noemt bij de aanbevelingen drie motieven. Ten eerste zijn de onderhandelingen met CPS al in een vergevorderd stadium en is de nieuwe uit onderhandelde concessie al veel beperkter dan de huidige concessie en niet exclusief. Op de tweede plaats kan CPA een grote schadevergoeding boven het hoofd hangen als de onderhandelingen onderbroken worden. Ten derde wordt aangevoerd dat de kans groot is dat als een rechter zich moet uitspreken over een beëindiging van de overeenkomst, deze de overeenkomst niet zal beëindigen als er niet een even goede partij klaarstaat om de werkzaamheden van CPS over te nemen.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).