Door Els Kroon
Willemstad - Toeristenbureau CTB organiseerde afgelopen maandagavond een feestelijk happy hour voor de best geslaagden van zeven toeristische - en horecaopleidingen.

besten2

Het was de zevende keer dat de best presterende jongeren in het bijzijn van hun ouders en docenten in het zonnetje werden gezet. De aanwezigheid van minister Stanley Palm, die zijn tevredenheid over de prestaties van de studenten niet onder stoelen of banken stak, droeg bij aan de feestvreugde. Palm honoreerde de studenten met een Dushi Hende-award en een ‘Best Graduate’-certificaat. De minister, die zich had weten los te weken uit het topoverleg over het toeristisch masterplan 2015-2020 zag een rooskleurige toekomst voor deze studenten in het verschiet. ,,De plannen voor de tweede megapier zorgen voor een sneeuwbaleffect, waar ook de andere toeristische sectoren van meeprofiteren. Hebben we dit jaar nog 600.000 cruisetoeristen, in 2020 zullen we de miljoen passeren, en die zorgen weer voor meer werkgelegenheid”, aldus Palm optimistisch. Ook Ritzel Godfried, CTB’s product development manager toonde zich meer dan tevreden met het niveau van de afgestudeerden, die alles in hun mars hebben om in te stromen op de arbeidsmarkt.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).