Door Els Kroon
Willemstad - Toeristenbureau CTB organiseerde afgelopen maandagavond een feestelijk happy hour voor de best geslaagden van zeven toeristische - en horecaopleidingen.

besten2

Het was de zevende keer dat de best presterende jongeren in het bijzijn van hun ouders en docenten in het zonnetje werden gezet. De aanwezigheid van minister Stanley Palm, die zijn tevredenheid over de prestaties van de studenten niet onder stoelen of banken stak, droeg bij aan de feestvreugde. Palm honoreerde de studenten met een Dushi Hende-award en een ‘Best Graduate’-certificaat. De minister, die zich had weten los te weken uit het topoverleg over het toeristisch masterplan 2015-2020 zag een rooskleurige toekomst voor deze studenten in het verschiet. ,,De plannen voor de tweede megapier zorgen voor een sneeuwbaleffect, waar ook de andere toeristische sectoren van meeprofiteren. Hebben we dit jaar nog 600.000 cruisetoeristen, in 2020 zullen we de miljoen passeren, en die zorgen weer voor meer werkgelegenheid”, aldus Palm optimistisch. Ook Ritzel Godfried, CTB’s product development manager toonde zich meer dan tevreden met het niveau van de afgestudeerden, die alles in hun mars hebben om in te stromen op de arbeidsmarkt.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.