Het moest een vreedzaam protest worden, gisteren bij het politiebureau in Den Haag naar aanleiding van de dood van de 42-jarige Arubaanse Mitch Henriquez, maar niets bleek minder waar. Tot in de late avonduren waren er rellen in de Haagse binnenstad, waarbij de Mobiele Eenheid werd aangevallen en winkels en straatmeubilair werd verwoest. De betogers houden de politie verantwoordelijk voor de dood van de Arubaan. Premier van Aruba Mike Eman heeft ondertussen telefonisch contact gehad met Koninkrijksminister Ronald Plasterk. Naast verschillende Arubaanse partijen dringt ook de Curaçaose politieke partij MAN aan op een diepgravend onderzoek naar de doodsoorzaak van Henriquez. 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).