Het moest een vreedzaam protest worden, gisteren bij het politiebureau in Den Haag naar aanleiding van de dood van de 42-jarige Arubaanse Mitch Henriquez, maar niets bleek minder waar. Tot in de late avonduren waren er rellen in de Haagse binnenstad, waarbij de Mobiele Eenheid werd aangevallen en winkels en straatmeubilair werd verwoest. De betogers houden de politie verantwoordelijk voor de dood van de Arubaan. Premier van Aruba Mike Eman heeft ondertussen telefonisch contact gehad met Koninkrijksminister Ronald Plasterk. Naast verschillende Arubaanse partijen dringt ook de Curaçaose politieke partij MAN aan op een diepgravend onderzoek naar de doodsoorzaak van Henriquez. 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.