Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het eindrapport van de ombudsman van Curaçao over Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (Pueblo Soberano) wordt morgen, dinsdag 30 juni, aan het bestuursorgaan en aan de Staten overhandigd. Het wordt dezelfde dag naar Wiels gemaild. Aldus ombudsman Alba Martijn desgevraagd tegenover het <I>Antilliaans Dagblad<I>.
Vrijdag stelde het gerecht Wiels in het ongelijk. Zij had in kort geding gevorderd dat de namen van de informanten van de ombudsman zouden worden onthuld, dat Wiels het recht had deze informanten zelf te horen en dat zolang dit niet is gebeurd de ombudsman zou worden verboden haar rapport definitief te maken; met andere woorden: uit te brengen. Met het vonnis dat op alle punten in het voordeel uitviel van de ombudsman kan en zal het definitieve rapport worden uitgebracht. Op de valreep, want Martijn neemt eind deze maand afscheid als ombudsman van Curaçao en er is nog geen vervanger en evenmin een plaatsvervanger.
Dat het eindrapport niet direct na het vonnis beschikbaar kwam, maar toch nog een paar dagen op zich laat wachten komt volgens Martijn ‘omdat de bevindingen van de ombudsman op de processuele verweren van de advocaat van mevrouw Wiels en de bevindingen van de kort geding-rechter ook in het rapport dienen te worden verwerkt’. Hierna wordt het op dezelfde dag ook op de website van de ombudsman geplaatst.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).