Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het grootste en het nieuwste schip van de Koninklijke Marine, de Zr.Ms. Karel Doorman zal vanochtend om 10.00 uur de Sint Annabaai binnenvaren en afmeren aan de Brionwerf.

 

Met het bezoek zullen warmweerbeproevingen worden uitgevoerd.
Om te kijken hoe de technische installaties reageren op een hoge luchtvochtigheid en watertemperatuur, is het schip naar de West gekomen. Hoewel het schip op 24 april 2015 in dienst is gesteld bij de Koninklijke Marine en al werd ingezet bij een noodhulpmissie in de strijd tegen ebola bij de westkust van Afrika, is het nog niet helemaal afgebouwd en moet het deze beproevingen nog ondergaan.
Het Joint Support Ship Karel Doorman is specifiek gebouwd om op zee andere schepen te bevoorraden. Daarnaast kan het veel personeel en materieel, voer- en vaartuigen vervoeren. Ook is het geschikt om personeel en materieel te ontschepen in gebieden waar geen havens zijn. Het is een logistieke uitvalsbasis op zee, waarbij vanaf het schip operaties op land uitgevoerd en ondersteund kunnen worden. Vrijdag zal het schip verhuizen naar de Megapier.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).