Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het grootste en het nieuwste schip van de Koninklijke Marine, de Zr.Ms. Karel Doorman zal vanochtend om 10.00 uur de Sint Annabaai binnenvaren en afmeren aan de Brionwerf.

 

Met het bezoek zullen warmweerbeproevingen worden uitgevoerd.
Om te kijken hoe de technische installaties reageren op een hoge luchtvochtigheid en watertemperatuur, is het schip naar de West gekomen. Hoewel het schip op 24 april 2015 in dienst is gesteld bij de Koninklijke Marine en al werd ingezet bij een noodhulpmissie in de strijd tegen ebola bij de westkust van Afrika, is het nog niet helemaal afgebouwd en moet het deze beproevingen nog ondergaan.
Het Joint Support Ship Karel Doorman is specifiek gebouwd om op zee andere schepen te bevoorraden. Daarnaast kan het veel personeel en materieel, voer- en vaartuigen vervoeren. Ook is het geschikt om personeel en materieel te ontschepen in gebieden waar geen havens zijn. Het is een logistieke uitvalsbasis op zee, waarbij vanaf het schip operaties op land uitgevoerd en ondersteund kunnen worden. Vrijdag zal het schip verhuizen naar de Megapier.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.