Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De minister van Justitie, Nelson Navarro (PAIS), is van mening dat als een verdachte gericht schiet op een politieagent, de agent ook gericht terug mag schieten.

Dat antwoordt Navarro op een vraag van Statenlid Gerrit Schotte (MFK) die luidde: ,,Klopt het dat de minister in het verleden heeft verklaard dat politieagenten uw zegen hebben om ‘shoot to kill’ daar waar nodig is?” Navarro antwoordt daarop: ,,Ik heb nooit het beleid ‘shoot to kill’ voorgestaan. Wat ik heb gezegd is dat als een crimineel gericht op een agent schiet, deze agent ook gericht mag terugschieten.”
De vraag van Schotte volgt op een reeks vragen over de mishandeling van illegalen bij een huiszoeking door een agent. Volgens Schotte zou de politie het naderhand op een akkoordje hebben willen gooien met de illegaal door deze vrij te laten als hij of zij geen aangifte zou doen van de mishandeling. Deze gebeurtenis wordt door de minister naar het rijk der fabelen verwezen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.