Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De regering heeft een app gelanceerd waarmee gebruikers geïnformeerd kunnen worden bij calamiteiten zoals orkanen.

 

Dat is donderdag bekend geworden tijdens een onderhoud van premier Asjes met alle instanties die betrokken zijn bij een calamiteit zoals de brandweer, politie, medische diensten, VKC, Koninklijke Marine, Rode Kruis, UTS en het directoraat Communicatie en Informatie. In deze vergadering stond directeur Albert Martis van de Meteorologische Dienst stil bij verschillende vormen van calamiteit zoals een tropische cycloon, woeste zee en hevige regenval.
De app heeft de naam ‘kalamidat’ en er is een Engelse, Nederlandse en Papiamentse versie. De bedoeling is om binnenkort ook een Spaanse variant te introduceren. Kalamidat is in een appstore te downloaden voor de verschillende soorten smartphones. Via de app wordt informatie gegeven over de voorbereidingen en voorzorgsmaatregelen op calamiteiten en is er ook een link naar de website van de Meteorologische Dienst.

FOTO REGERING VAN CURAÇAO


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).