Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçao Ports Authority (CPA)-groep, bestaande uit CPA, Kompania di Tou Kòrsou (KTK) en de Curaçao Pilots Organization (CPO), heeft een vernieuwing van het ISO 9001-certificaat gekregen, maar ook het ISO 14001-certificaat gehaald. Deze laatste certificering bepaalt dat organisaties zich eraan verbinden om continu hun activiteiten die van invloed zijn op het milieu, op meetbare wijze te verbeteren.
,,CPA heeft besloten om het ISO 14001-certificaat te behalen omdat wij het als havenautoriteit belangrijk vinden het goede voorbeeld te geven in de haven”, aldus CPA-directeur Humberto de Castro. ,,We zijn ons ervan bewust dat de toekomst van alle bedrijven in onze havens niet alleen afhankelijk is van een verantwoordelijk businessmodel, maar tevens van een gezond milieu binnen onze havens.”
CPA heeft onlangs een presentatie gehouden ter viering van het behalen van het ISO 14001-certificaat. Uitgenodigd waren onder meer de minister van Economische Ontwikkeling, Stanley Palm (PAIS), directeur van Stichting Carmabi Paul Stokkermans, namens Amigu di Tera en Defensa Ambiental Lloyd Narain en namens Stichting Uniek Curaçao Theo van der Giessen.
Het certificeringsproces startte in maart 2014 met workshops aan het gehele personeel van CPA, KTK en CPO, het vaststellen van milieudoelstellingen voor 2015-2017 en het houden van audits door de interne auditors. De laatste audit werd verricht door Lloyd’s Register in april 2015, wat uiteindelijk heeft geleid tot de ISO 14001-certificering.
CPA, KTK en CPO’s milieudoelstellingen voor 2015-2017 houden onder meer in: het blijvend verminderen of elimineren van de risico’s van vervuiling van de zee, de grond en de lucht, het verminderen van energieverbruik door het installeren van energie-efficiëntere apparaten, het verminderen van de afhankelijkheid van elektriciteit die wordt opgewekt door fossiele brandstof, het zo veel mogelijk gebruik maken van recyclebaar materiaal, het scheiden van afval en het verminderen van vervuiling veroorzaakt door industrieel afval en het analyseren van het probleem van rioolwaterlozing in de havens van Curaçao.

ADletters logo


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).